måndag 26 juni 2017

Högst upp på önskelistan

Lampornas lampa om jag får bestämma, över vårt matbord. Sen kan jag låta bli all inredning framöver, detta ska bli kronan på verket i mitt handsnickrade kök, med den svarta graniten, den vita kakelväggen, sjöutsikten och Gyrofocusen i bakgrunden. Sen kan jag dö lycklig....tror jag.
I helgen passerade jag en butik där jag såg en lampa jag behöver (läs: ska göra allt i min makt för att få, kanske beg steal and lie?). Jag såg en liknande hemma kos min barndomsvän Hanna i Amsterdam för 18 år sedan. Den har jag drömt om lite sedan dess. Nu visar det sig att det återigen finns en Hollandskoppling. Den måttbeställs av en tillverkare i Antwerpen. Där min vigselbriljant kommer ifrån, ni förstår väl? Allt hänger ihop och jag BEHÖVER den lampan för att mitt liv ska bli fullständigt ....eller ja, ni förstår. Jag vill väldigt gärna ha den men jag kommer nog aldrig få råd.
Hur som helst. Jag har brutit mot min egen regel, jag har tittat i butiker. Jag får inte det nämligen. För jag har ett lättväckt habegär och inga pengar. Men då är ÅHHHHHHHléns ett bra ställe. För de har som jag återkommer till, ett väldigt bra urval (tyvärr då egentligen för man hittar alltid saker man vill köpa men inte nödvändigtvis BEHÖVER). 

Jättefin lätt vaxad duk för 199kr/m. kanske jag skulle ha egentligen med tanke på all sylt som smetas ut på bordet här och alla hack den stackars superellipsen får stå ut med. Patinan är redan där, nu måste vi kanske tänka damage control?


Jag gick iallafall in (stärkt av att ha skickat två fakturor på företaget) och omedelbart såg jag en bomullspläd i brunt/vitt zebramönster. Och ni som hängt med vet ju att jag klätt om två danska fåtöljer från 50-talet i zebratyg och sytt två kuddar. Alltså skulle kanske en pläd som inte sticks på barnskinn bli perfekt, eller möjligen over the top här hemma. Men för 249,50 så tvekade jag inte så länge.

Jag gick snabbt förbi andra lockande saker och tänkte på mitt löfte till mig själv, inte köpa, bara spara....osv. Men barnkläder till T kan inte vara helt fel.....för hon ärver bara en massa från killarna i princip. Så hon fick ett par byxor med matchande tunika. För eventuella soldagar under den svenska sommaren...
Strumpor i trepack fick hon med. Även där lite djuriska mönster. Sen mindes jag att makens kalsonger sjunger på sista verserna och då insåg jag att kanske ett par fina sådana skulle göra honom mer vänligt inställd till filten. Det fanns ett par strumpor som hörde till. Inte för att jag just behöver mer herrsockor i hemmet men som en fredsgåva. Plomberat ifall han skulle få tuppjuck och tvinga mig att lämna tillbaka hela rasket.

Makens mutgåvor, väldigt exotiskt!
Helt oväntat kom ingen invändning. Det visade sig att han gått bananas på Granngården och köpt höns- och kycklingfoder för en tusenlapp, lucky me. Men jag nämnde inte mina planer kring lampan......bäst att ligga lågt ett tag och kanske spara i smyg. Nu SKA jag inte handla mer, jag har en lampa högt upp på listan som slår alla rekord i alla kategorier.


Inte på rean men väldigt fin matta som kanske skulle lysa upp vår hall. Jag ska ju bli med arbetsrum snart och flytta ner en del pärmar och jox dit. Då kanske en mer färgsprakande mata kan bli aktuell...om jag inte kör med fågeltapeten jag är kär i. Så många beslut.....



Väldigt mycket zebra här. Och leopardskor på T. fast hon kallar alla djurmönster zebra....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar